2015. december 6., vasárnap

Nos, akkor lássuk a kormány és a parlament valódi tetteit!


Az Alkotmánybíróság a pozitív diszkrimináció mellett.

Az Alkotmánybíróság (Ab) szeptember 15-i döntése szerint alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak - nőkhöz hasonlóan - 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést.
Az Ab-hez benyújtott indítványok többek között hivatkoznak az Alaptörvény azon rendelkezéseire, amelyek szerint: 
"Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti"; 
"Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.”
Dessewffy Alice ügyvéd, az egyik alkotmányjogi panasz benyújtóinak jogi képviselője az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a nők esetében az egyenjogúság valójában a pozitív diszkrimináción keresztül valósul meg.

Nos, akkor lássuk a kormány és a parlament valódi tetteit!
A Civil Női Kormány felhívja a kormány és a parlament figyelmét, hogy az Alaptörvény szerint védje meg a nőket, és végre ratifikálják az Isztambuli Egyezményt.
A Civil Női Kormány felhívja a kormány figyelmét az Ab által elfogadott pozitív diszkrimináció alkalmazására, és ahogy számos európai ország tette, terjessze elő a választási törvény módosítását, amely a nemi kvóta bevezetésével növeli a nők politikai részvételének esélyét.
A Civil Női Kormány felhívja a kormány figyelmét a nők gazdasági életben meglévő hátrányainak csökkentése érdekében elfogadott uniós irányelvekre, és kéri, hogy azokat fogadja el és alkalmazza. 

Megjelent a CNK Facebook oldalán 2015. szeptember 16-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése