2014. április 30., szerda

A Liget Budapest Projekt helyett mire kellene költeni a 150 milliárd forintot?


A Civil Női Kormány nem támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósítását. A projektet nem egyeztették sem szakmai, sem társadalmi szervezetekkel, nincsenek előkészítő hatástanulmányok, és az amúgy is túlterhelt területre káros további forgalmat generálni. Az építkezések veszélyeztetik a fákat, így a liget elveszti közpark-jellegét, és helyette szórakoztató negyeddé válik.
A belvárosban lakók egészségének védelmében további zöldterület-fejlesztés lenne kívánatos. Nem megengedhető, hogy bármilyen beruházás csökkentse a meglévő zöldfelületet! Azt javasoljuk, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy a múzeumnegyed valóban gazdasági hasznot hajt, helyezzék azt olyan területre, ahol barna mezős beruházásként uniós források igénybevételével megvalósítható. Például a rákosrendezői pályaudvar területe alkalmas lenne egy ilyen projekt megvalósítására.
A gazdaság fejlesztésére az uniós források igénybe vehetőek, de 150 milliárd forintnyi közpénzből olyan beruházásokat kell finanszírozni, amelyek társadalmi haszna egyértelmű.
A költségvetésből származó 150 milliárd forint elköltésére ezért a Civil Női Kormány az alábbiakban olyan javaslatokat tesz, amelyeknek azonnali a társadalmi, és hosszabb távú a gazdasági hasznuk. Olyan javaslatokat teszünk, amelyek hiányt pótolnak, és azonnali életminőség-javulást biztosítanak a családok, nők, férfiak, anyák, apák és gyermekeik számára.
  • Zöldterület-fejlesztés nagyvárosokban 1milliárd Ft
  • Közintézmények kerékpáros-baráttá alakítása, fenntartható közlekedés támogatása – 5 milliárd Ft
  • A nagyvárosok közlekedési eszközeinek energiahatékony felújítása - 24 milliárd Ft
  • Gyermek CT-k (olyan berendezések, amelyekkel altatás nélkül lehet vizsgálatokat végezni) vásárlása - 1 milliárd Ft
  • Légzőszervi, asztmás gyermekek rehabilitációs és állapotfenntartó, bennlakásos központja, sóbarlangok ingyenessé tétele  - 7 milliárd Ft
  • Egészségügyi intézmények határidőn túli tartozásainak rendezése - 52 milliárd Ft
  • Bántalmazott nők menedékotthonainak kiépítése, ambuláns ellátása - 20 milliárd Ft
  • Közétkeztetés szélesítése az arra rászorulók részére -10 milliárd Ft
  • Hajléktalan-ellátás - 2 millárd Ft
  • Bölcsődék, óvodák, családi napközik létesítése a gyermekelhelyező szolgáltatásokkal gyengén ellátott területeken - 20 milliárd Ft
  • Helyi részmunkaidős foglalkoztatás biztosítása az ott lakó nők számára különböző ösztönző eszközökkel, pl. adókedvezményekkel - 8 milliárd Ft

1 megjegyzés:

  1. örülök és köszönöm, hogy Önök sem értenek egyet a Városliget beépítésével.maximálisan igazságuk van, hogy a 150 milliárd Ft-ot sokkal fontosabb dolgokra kellene költeni /pl. az Önök fenti javaslata szerint/ !! Számomra érthetetlen és felfoghatatlan mikor több életfontosságú helyről költségeket vonnak el pl. egészségügy, oktatás, s még sorolhatnám múzeum negyedet akarnak létrehozni !! DE még inkább nem értem az embereket, hogy nem tesznek ellene semmit !! még egy tiltakozásra sem jönnek el, mintha minden mindegy lenne ??!!





    VálaszTörlés